zondag 16 september 2012

Chocolademelk cupcakes


Enkele weken geleden kreeg ik de link naar deze cupcakes. Ze bleken verraderlijk in hun eenvoud en ik heb veel bewondering voor de maakster van de originele versie, ze heeft ze prachtig uitgevoerd. Het is me niet gelukt ze zo strak na te maken dat je niet ziet dat het cake is, maar ik vind ze toch leuk geworden.

De cupcakes zijn gemaakt met de Funcakes mix, met een eetlepel espresso-poeder toegevoegd om er een koffiesmaak aan te geven. Toen ik begon dacht ik dat het er het beste uit zou zien als de cupcakes wat groter zouden zijn en dus heb ik beslag voor 12 cupcakes in 10 caisses gedaan. Tijdens het versieren kwam ik er achter dat juist kleine cakejes het makkelijkst werken.
Toen de cakejes waren afgekoeld, heb ik ze eerst afgesmeerd met witte chocoladepasta, om de fondant te laten plakken. Aan de onderkant heb ik wat meer gedaan, om wat rechtere zijkanten te krijgen.
Om deze cupcakes te bekleden heb je vrij veel fondant nodig, ongeveer een derde van een pakje. Rol eerst een rechthoek uit. Hoe dikker je deze houdt, hoe makkelijker het bekleden wordt.
Snijd hier een strook uit die lang genoeg is om rond de cupcake te gaan en die ongeveer een centimeter hoger is dan de cupcake.
Leg de cupcake erop om de hoogte indien nodig bij te snijden.
Rol dan rustig de fondant om de cupcake heen en snijd het restje af.
Op dit punt ziet het er niet zo best uit.
Trek de fondant nu rustig iets naar buiten, zodat je een vorm krijgt die meer op een kopje lijkt.
Vul vervolgens de cupcake met chocolade ganache. De ganache is heel makkelijk om te maken. De ingrediënten zijn 100 ml slagroom en 100 gram pure chocola. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Blijf erbij, want zodra de slagroom begint te koken, kookt het heel snel over. Haal de slagroom van het vuur zodra het kookt en doe de chocolade erbij.
Na ongeveer een minuutje roeren heb je een glanzende ganache.
Giet de ganache met een lepeltje in de cupcake en versier met marshmallows.
En klaar is je cupcake!

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel! Ik bak alleen als hobby, de verantwoordelijkheid voor een bruiloft zou ik niet op me durven nemen!

   Verwijderen
 2. Wat een bijzonder leuk idee! Ik zou het ook zeker graag een keer proberen. Hoe was de smaak van de cupcakes?
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ze waren mij wat te zoet, eigenlijk vooral door de wittechocoladepasta. De koffiesmaak van de cakejes zelf was wel verrassend goed gelukt!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...