vrijdag 7 december 2012

Kerstboomchocolaatjes voor Kerst

Geïnspireerd door deze chocoladelolly's heb ik deze kerstboomchocolaatjes gemaakt. Dit is echt een enorm simpel en snel projectje, waarvoor je weinig nodig hebt. Aan een reepje chocolade, een druk-en-sluit-zakje en wat strooisels heb je genoeg! Smelt eerst de chocolade. Ik heb een klein reepje in stukjes gebroken en in de magnetron gesmolten (intervallen van 30 seconden op 600 watt, goed roeren tussendoor), maar het kan ook au bain marie.
Ik heb de chocolade in een spuitzak met spuitmondje 3 gedaan, maar je kan de chocolade ook prima in een druk-en-sluit-zakje scheppen en daar een klein puntje vanaf knippen. Ik heb de chocolaatjes op met bakpapier beklede bakplaten gespoten zodat ze in de koelkast konden, maar dat hoeft niet. Zowel bakpapier als plastic insteekhoesjes zijn geschikt als ondergrond.
Spuit de kerstbomen uit de losse pols, in drie lagen. 
Doe er dan meteen wat strooisels op.
De grote stippen en de (zachte) zilveren balletjes zijn van Dr. Oetker, de chocoladebolletjes komen van de Jumbo en de witte balletjes zijn van Wilton.
Je kan de chocolaatjes aan de lucht laten drogen, of in de koelkast doen om het proces wat sneller te laten verlopen. Dat is alles! Voor de variatie kun je natuurlijk ook witte of melkchocolade gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...