zaterdag 12 september 2015

S'mores


Het is een ware Amerikaanse traditie: marshmallows roosteren op een kampvuur, om ze vervolgens tot s'mores om te toveren. Een s'more is een geroosterde marshmallow tussen twee koekjes met een laagje chocolade. Klinkt goed, toch? Helaas gebeurt het me nou nooit dat ik toevallig langs een kampvuur kom (als je bij de scouting zit, heb je misschien andere ervaringen op dit vlak). Gelukkig onthulde een vriendin die zomerkampen in de VS heeft begeleid, laatst een hack: vervang het kampvuur door een waxinelichtje, en voor je het weet zit je s'mores te maken in je eigen huiskamer! Zo geschiedde.

Ingrediënten
Marshmallows
Koekjes met een laagje chocolade erop

Verder nodig
Waxinelichtje
Vork


Stap één: steek de kaars aan. So far, so good.
Prik een marshmallow op een vork, en laat mij even demonstreren hoe het niet moet:
Het resultaat: marshmallow in de fik.
Oeps.

Poging twee: marshmallow op meer afstand, en boven een waxinelichtje zonder houder.
Zo ging het veel beter. Alhoewel nog steeds niet alle marshmallows er zonder kleerscheuren af zijn gekomen.

Als je marshmallow is geroosterd, leg je 'm op de chocoladekant van een koekje.
En daarna doe je er nog een koekje op. Klaar!

Nog handiger is om de marshmallow met vork en al op het koekje te leggen, het andere koekje er alvast op te pletten, en dan de vork weg te trekken. Als volgt:
Laatste instructie: channel je innerlijke zesjarige, en eet op. Lekker! En het heeft iets heel knus om te doen. Leuk ook als je een toetje zoekt voor een grotere groep: geef iedereen een eigen waxinelichtje, en roosteren maar!

2 opmerkingen:

  1. S mores stonden hier al heel lang op het verlanglijstje maar ik kon niet beslissen wat voor koekjes ik zou nemen bij gebrek aan Graham crackers. Jouw versie daarstraks geprobeerd en de kinderen vonden het een topper! Op de barbeque gaat het wel net iets beter, denk ik. Met het theelichtje werden onze marshmallows vanbuiten wel geroosterd maar vanbinnen niet zo warm en daardoor wilde de chocolade niet smelten. Misschien warenw e iets te ongeduldig ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jullie het ook geprobeerd hebben! Je hebt gelijk dat de chocolade niet zo smelt op deze manier, eventueel kun je het koekje ook heel eventjes boven het theelichtje houden zodat de chocolade alvast een beetje smelt!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...